Онлайн TV FM радіо FM пауза

14 березня – день українського добровольця

Історичні хроніки

День українського добровольця – свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

«Це день мужніх і героїчних захисників. Дякуємо людям, які в один момент покинули все, без примусу стали на оборону нашої держави, взяли до рук зброю, щоб захищати Україну! Саме вони в критичний для країни час, коли ворог ступив на нашу землю, показали, що таке Честь і Гідність. Добровольці стали нашим надійним щитом і продовжують йти назустріч небезпеці. Дякуємо за непохитність духу, сталеву волю й силу духу. Схиляємо голови у пам‘ять про тих, хто втратив життя в боротьбі за свободу української держави»,- написав на своїй сторінці «Facebook» міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

14 березня організовуються різні тематичні заходи у військових, навчальних та культурних закладах, вшановують подвиги українських добровольців та масових акцій громадського протесту в Україні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua