Онлайн TV FM радіо FM пауза

1 березня – день боротьби з дискримінацією та день цивільної оборони

Історичні хроніки

Щорічно 1 березня відзначають день боротьби з дискримінацією та Всесвітній день цивільної оборони. А ще, Православна церква вшановує пам’ять преподобної мучениці Євдокії.

«У День нульової дискримінації, що відзначається 1 березня, ми наголошуємо на праві всіх людей на гідне, здорове та продуктивне життя незалежно від їхнього віку, статі, сексуальних уподобань, національної чи етнічної приналежності, зовнішності, професії, віросповідання, ВІЛ-статусу, захворювань на вірусні гепатити чи інфекції, що передаються статевим шляхом»,- зазначив на сторінці «Facebook» Центр громадського здоров’я України.

1 березня світовою спільнотою щорічно відзначається Всесвітній день цивільної оборони, яка є державною системою органів управління, сил і засобів, що створюється для організації і забезпечення захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій воєнного, техногенного, екологічного та природного характеру.

Також, 1 березня, в православному календарі відзначають день пам’яті преподобної мучениці Євдокії Іліопольської.  Це ранньо-християнська свята і мучениця-чудотворителька, зарублена мечем. Вона мала надзвичайну вроду і жила розпусним життям. Але пізніше вступила до жіночого монастиря. Незабаром стала його настоятелькою. Бог прославив Євдокію великими чудами. Довідавшись про це, поганський управитель Геліополя Вінкентій наказав зарубати її мечем.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua