Онлайн TV FM радіо FM пауза

Історія про акторів з Маріуполя, яким вдалося утекти з-під ворожих куль. Відео

Новини

Ще донедавна вони вражали глядачів своїм талантом у Маріупольському театрі. А нині – не можуть оговтатись від того, що їхній рідний театр і місто зруйновані російськими окупантами.

Подружжя артистів балету Юлії Вражник і Дмитра Ільїна змогли втекти з окупації до Івано-Франківська. В перший день війни встигли забрати з Маріуполя бабусю і виїхати в сусіднє селище Нікольське. Та невдовзі туди теж зайшли окупанти.

У селищі жили без світла та газу з мінімальною кількістю продуктів та ліків, які невпинно закінчувалися. Дуже добре чули, як обстрілюють їхній рідний Маріуполь. Та чи не найгірше було бути без зв’язку. Адже інформацію отримували лише від окупантів.

Виїжджати із селища було ризиковано. А залишатись ще страшніше. 17 березня, попри постійні обстріли, подружжя разом із бабусею наважуються їхати. Дві сотні кілометрів до Запоріжжя подолали за 12 годин.

Нині Юлія і Дмитро облаштовуються в Івано-Франківську. У планах створити студію і продовжити займатися улюбленою справою. А ще вони мріть про те, що обов’язково повернуться у Маріуполь і зіграють  вже у відбудованому театрі  виставу, яку до останнього репетирували на рідній сцені.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua