Онлайн TV FM радіо FM пауза

Європейське космічне агентство відібрало студентів, які полетять у космос. Відео

screenshot 22 2 - Європейське космічне агентство відібрало студентів, які полетять у космос. Відео - rai.ua Новини

Двох європейських астронавтів, які недавно закінчили університет, уже готують до перших космічних польотів. Вони, ймовірно, вирушать на Міжнародну космічну станцію у 2026 році. Софі Адено та Рафаель Льєжуа були в новій групі студентів ЄКА, яких відібрали у 2022 році. Недавно вони завершили основну підготовку.

41-річна Софі Адено народилася у Франції. Вона працює пілотом-випробувачем вертольотів ВПС.

«Це неймовірно. Бракує слів, щоб описати, наскільки я щаслива. Це будуть два роки інтенсивних тренувань, безлічі іспитів для кваліфікації, багато нових наукових експериментів, які треба підготувати. Це буде насичено та інтенсивно, але я до цього готова», – розповідає Софі Адено, астронавт.

36-річний Рафаель Льєжуа народився в Бельгії. Він біомедичний інженер і нейробіолог, що вивчає дегенеративні захворювання нервової системи. Він літає на повітряних кулях і планерах.

«Я почуваюся чудово. Ми щойно отримали новини про завдання, і я дуже схвильований. Це новий крок у цій неймовірній пригоді. Щиро кажучи, усе сталося трохи раніше, ніж я очікував, але це прекрасно», – наголошує Рафаель Льєжуа, астронавт.

Зі слів гендиректора ЄКА Йозефа Ашбахера, його агентство недавно провело переговори з НАСА щодо того, щоб у місячній місії «Артеміда» три місця виділили європейським астронавтам. Але вони, мабуть, дістануться досвідченішим.

ЄКА покладається на НАСА та інші організації, щоб доставляти своїх астронавтів у космос.

Загалом останнє навчання ЄКА закінчили п’ять астронавтів. Агентство планує до 2030 року відправити на Міжнародну космічну станцію всіх п’ятьох. Ще дванадцять студентів відібрали в резерв. Базової підготовки вони поки що не проходили.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua