Онлайн TV FM радіо FM пауза

Яким був великий поет-дисидент Василь Стус. Відео

Новини

Він був спокійним та добрим, допоки не потрібно було відстоювати Батьківщину й українську мову. В Івано-Франківську відбулась зустріч з сестрою Героя України, поета-дисидента Василя Стуса – Марією Стус та його колегою, письменницею-шістдесятницею Маргаритою Довгань.

На нього змалечку рівнялись однолітки та дорослі. Марія Стус розповідає, що її брат завжди вирізнявся впертістю та принциповістю. Та попри це, з рідними та друзями – був добрим й лагідним.

Приємні спогади про Василя Стуса й у його подруги та колеги – письменниці-шістдесятниці Маргарити Довгань. Пригадує, поет був простим, світлим і дуже теплим хлопцем. Однак, він вмів і завжди відстоював Батьківщину й рідну мову. Саме тому, каже письменниця, Василя Стуса потрібно читати та вивчати.

Такі зустрічі, впевнена сестра Василя Стуса – Марія, нині як ніколи на часі. Адже українцям вкотре потрібно нагадати за що боролись тоді і за що боряться зараз.

Питання української мови, вважає Марія Стус, сьогодні дуже важливе. І якомога більше українців мають це усвідомити й перейти на нашу «солов’їну».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua