Онлайн TV FM радіо FM пауза

Які ціни на овочі та фрукти на ринку Івано-Франківська. Відео

Новини

Огірки по 70, кабачки по 80 та кілограм яблук – 30 грн. Вартість буряка та моркви коливається від 60 до 65 грн за кілограм. Також, прилавки вже рясніють зеленню, за в’язку кропу правлять – 10 грн, зеленої цибулі – 15. Покупці можуть поласувати і стиглою полуницею, вартість 185 грн за кілограм. Через війну, дороге пальне та складну логістику, кажуть продавці, – доставляти продукти стало складніше, відповідно і були змушені підняти ціни.

Якщо вартість фруктів не надто зросла, то овочі значно подорожчали, зазначає продавчиня Олександра. Редиску привозять із Закарпаття, за жмут правлять 20 грн, а помідори в основному з Іспанії, Польщі та Туреччини і їхня ціна коливається в межах 75-80 грн за кілограм. Та все ж, Олександра каже, найчастіше покупці обирають вітчизняні продукти.

Та перш ніж продукти потрапляють на прилавки вони проходять спеціальну експертизу. В 10 грам перетертого продукту добавляють спеціальний розчин, 3 хвилини ретельно перемішують та виміряють вміст нітратів на нітратомірі. Таку експертизу проводять щодня, перш ніж виставити продукти на прилавки.

Фахівці зазначають, що практично у всіх овочах та фруктах є нітрати і вживати їх потрібно в правильних порціях та після ретельної обробки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua