Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як жив багатий давньоримський купець, тепер можна побачити зсередини. Відео

Новини

Давньоримські терми Каракалли вже самі собою популярні серед туристів, які приїжджають до Рима. Але тепер тут можна побачити щось нове. Після реставрації відкрився дім, де колись жив багатий купець із сім’єю. А збудували його ще до самих громадських лазень.

Двоповерховий будинок звели приблизно зі 134 по 138 рік нашої ери. Пізніше його частково зруйнували, щоб звільнити місце для громадських лазень Каракалли, які відкрилися у 216 році нашої ери.

На стелі будинку зображено римських та єгипетських божеств. Те, що зображено і римських, і єгипетських богів, — не зовсім звичайно. Таке тоді траплялося в храмах, але не в житлових будинках.

Руїни вперше виявили в середині XIX століття приблизно на 10 метрів нижче за нинішній рівень лазень. Їх розкопали орієнтовно через століття. Згодом ненадовго відкрили для відвідувачів. Останні 30 років приміщення реставрували.

Тепер можна ознайомитись із фрагментами, яких раніше не було видно. Планують також ретельніше дослідити руїни та пролити світло на життя багатих людей давнього Рима. Археологи ще хочуть відновити частини зруйнованої будівлі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua