Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як не стати жертвою трудового рабства. Відео

Новини

Війна змусила мільйони українців стати переселенцями та виїхати як у безпечніші регіони, так і за кордон. Там люди шукають роботу і намагаються влаштувати своє життя. Однак, чимало з них потрапляють на гачок зловмисників та стають жертвами трудової експлуатації.

Кількість жертв – зростає. Благодійний фонд Карітас Івано-Франківськ з 2004 року допомагає особам, які постраждали від торгівлі людьми. За цей час в організацію звернулись майже три сотні чоловіків, жінок та дітей. Та під час війни, наголошує директор Карітас Івано-Франківськ Володимир Чорній, постраждалих буде більше.

За 2022 рік Франківський Карітас допоміг шістьом постраждалим. З них – дві жінки та чотири чоловіки. Усі вони стали жертвами трудової експлуатації. Зловмисники, наголошує правоохоронець Юрій Довган, працюють не лише за кордоном, а й в Україні. Однак статус постраждалих від торгівлі людьми можуть отримати далеко не всі жертви. У 2021 році до Департаменту соціальної політики звернулось 6 осіб.

Торгівля людьми карається позбавленням волі на термін від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Як застерегти себе та на що звернути увагу в першу чергу – дивіться в сюжеті Юлії Торконяк.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua