Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як освітяни і керівництво області готуються до початку нового навчального року? Відео

Новини

Як освітяни і керівництво області готуються до початку нового навчального року? Скільки шкіл Прикарпаття мають укриття? Чи достатньо у школах та ліцеях комп’ютерів та книг – відповіді на всі ці питання шукала наша Ольга Гриців. Тож про нові виклики для учнів та вчителів – дивіться в сюжеті.

Яким буде новий навчальний рік достеменно не відомо, але школи готуються прийняти учнів на звичну форму ведення уроків. У департаменті освіти та науки ОДА кажуть, нині перед освітянами стоїть багато викликів. Найперше – старт нової української школи в 5-му класі. В нинішніх умовах – це виклик для вчителів

Школи мали час, щоб підготувати та оновити матеріально технічну базу, але в нинішніх умовах самотужки це не реально зробити. У Болехівському ліцеї №1 –  14 діток з інших областей. Вже котрий місяць вони мешкають з батьками саме в навчальному закладі. І увесь цей час з ними працювали психологи та соціальні працівники

Спорт це те що може відволікти та реабілітувати дітей. Відтак Болехівський ліцей отримав спорт інвентар від Міжнародного благодійного фонду. Нині ж оновити те, що не придатне для уроків фізичного виховання не можливо. Причини відомі – казначейські обмеження.

Та й загалом з підготовкою до нового навчального року в освітян чимало проблем. Підручники, комп’ютери – над усім цим працює уряд спільно з міжнародними партнерами.

Наразі яким буде навчання ніхто відповісти не може. Все залежатиме від ситуації в країні, готовності шкіл та бажання самих батьків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua