Онлайн TV FM радіо FM пауза

Онлайн-заробіток: поліцейські розповідають, як працює нова шахрайська схема. Відео

shutterstock 293166725 large - Онлайн-заробіток: поліцейські розповідають, як працює нова шахрайська схема. Відео - rai.ua Новини

Прикарпатські поліцейські закликають громадян бути обачними. У соціальних мережах все частіше поширюють повідомлення про онлайн-заробіток. Та це, зазначають правоохоронці, аферисти.

Нині у соцмережах та телефонних месенджерах поширюється повідомлення про онлайн-заробіток. Аферисти обіцяють великі гроші за примітивну роботу в Інтернеті. А відтак довірливі громадяни – втрачають власні кошти. За останній тиждень, кажуть правоохоронці, на гачок шахраїв потрапили майже три десятки прикарпатців.

«Повідомлення пропозицій легкого заробітку надходить здебільшого з невідомих номерів і з підозрілим кодом: +1, +2. шахраї пропонують чималий дохід за написання коментарів у соціальних мережах, поширення повідомлення в сторіс, перегляди відео 2 мережі ТікТок, бронювання номерів у готелях та ін. Аферисти одразу простять номер рахунку у банку, і швидко перераховують кошти за перші виконані завдання. Здебільшого це невеликі суми – 100-200 грн».

Таким чином аферисти отримують банківські дані. Згодом, людям пропонують швидко подвоїти заробіток. Для цього просять поставити депозит, який начеб-то подвоять за добу. Довірливі мешканці таким чином перераховують чималі суми грошей.

Правоохоронці закликають пркикарпатців бути обачними та не перераховувати кошти на невідомі рахунки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua