Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як харчові відходи допомагають фермерам у Дубаї. Відео

desktop drds top view trash cooking concept 23 2149056465 - Як харчові відходи допомагають фермерам у Дубаї. Відео - rai.ua Новини

Десятки ресторанів у Дубаї перестали викидати харчові відходи. Один місцевий стартап забирає їх і переробляє. Із залишків їжі роблять добрива. Кінцевий продукт надходить на ферми.

«Ми живемо серед пісків, але можемо перетворити їх на родючий ґрунт. Так ми допоможемо сільськогосподарському сектору, а також захистимо та зміцнимо продовольчу безпеку країни», – розповідає Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії.

Зібравши харчові відходи, їх сортують. Потім компостують. Процес триває від 8 до 12 тижнів.

«Під час компостування відходи треба постійно перевертати. Також потрібне природне сонячне світло й тепло. Це гарантує, що процес пройде як слід», – пояснює Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії.

До компостування також залучають бактерії, гриби та дощових черв’яків. Готове добриво пакують у мішки. Потім воно надходить на ферми в усіх Арабських Еміратах.

«У вирощуванні сільськогосподарських культур дуже важливі натуральні органічні добрива. Я помітив, що ці добрива не пахнуть. І це додатковий плюс сучасної продукції», – наголошує Хамад Халфан аль-Мутава, фермер.

У переробній компанії називають добриво «коричневим золотом». Але їхня діяльність корисна не тільки фермерам.

«Ми позбавили звалища тисячі тонн харчових відходів. Так вдалося запобігти попаданню в атмосферу 1,2 тонни вуглекислого газу», – каже Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії.

Стартап робить добрива з 2021 року. Харчові відходи йому постачає понад сто ресторанів.

https://youtu.be/3X-TM5QEnLk
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua