Онлайн TV FM радіо FM пауза

Нове дослідження в США: як ДНК бивнів допоможе припинити винищення африканських слонів. Відео

Новини

Мережі постачання слонової кістки відстежують за допомогою ДНК. Науковці Університету Вашингтону перевірили понад 110 тонн бивнів, які вилучили з 2002 по 2019 рік. З’ясувалося, що вони надійшли із 12 африканських країн.

Дослідники кажуть, що це допоможе вийти на слід міжнародних кримінальних угруповань.

Бивні перевозять переважно великими партіями до 10 тонн. Їх ховають у вантажних контейнерах серед інших товарів.

ДНК-тестування вже допомогло знайти два бивні одного слона. Вони були в різних партіях. Найчастіше виявляють бивні слонів з одного стада. Це дало змогу визначити місце браконьєрства, а також пов’язати вилучені партії із транснаціональними злочинними організаціями.

Дослідники кажуть, що найбільше слонової кістки зараз вивозять з Уганди через порт Момбаси. Також нерідко використовують порти Кенії та Нігерії.

А до 2016 року бивні везли переважно з північного Мозамбіку через Танзанію на південь Кенії. Потім значно збільшилася кількість слонової кістки, добутої в заповіднику Каванго-Замбезі, який лежить на території Ботсвани, Намібії, Замбії та Анголи.

У цьому районі мешкає 230 тисяч із 400 тисяч африканських слонів.

Міжнародну заборону на торгівлю слоновою кісткою затвердили в 1989 році. Проте незаконний обіг триває. Причому найвищий попит в Азії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua