Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську людей літнього віку запрошують на безоплатний спортивний клуб

Новини

В Івано-Франківську на базі культурно-освітнього та волонтерського Гончаренко центру запустили безоплатний клуб занять спортом для людей літнього віку: франківчан та переселенців. Вони займатимуться легкими фізичними вправами біля міського озера разом із тренеркою. 

За словами директорки освітнього простору Оксани Кузьменко, основна мета клубу — допомогти людям літнього віку інтегрувати заняття спортом у своє життя, а також знайти нові знайомства та взаємопідтримку. 

«До Гончаренко центру приходять люди різного віку — від 4 до 80 років. Із запуском курсів цифрової грамотності для пенсіонерів до нас доєдналося ще більше активних франківчан та переселенців. Вони дуже ініціативні: постійно пропонують ідеї нових активностей, збираються на творчі вечори та обговорюють досвід один одного. Наразі у нашому просторі діє клуб знайомств та взаємопідтримки, однак ми все частіше отримуємо запити на запуск окремого клубу для активних дідусів та бабусь, які хочуть інтегрувати спорт у своє життя», — зазначає Оксана Кузьменко.

Як зазначають у просторі, тренеркою зустрічей буде волонтерка Людмила, а доєднуватися до занять запрошують як франківчан, так і переселенців. 

«З початку повномасштабного вторгнення до Франківська приїхали переселенці з різних куточків України — від Мелітополя до Херсону, від Харкова до Миколаєва. Серед них багато пенсіонерів, які опинилися тут без рідних, далеко від своєї домівки. Ми хочемо, аби вони не почувалися самотніми, а могли збиратися в дружньому колі та проводити час на свіжому повітрі», — додають у Гончаренко центрі. 

На учасників клубу чекають щотижневі заняття спортом на міському озері, навпроти волейбольного майданчику. Наступна зустріч клубу відбудеться у суботу, 29 червня, о 9:30. Заняття триватиме годину.

Головне зображення: https://sportishka.com/komandnye-vidy-sporta/26071-sport-dlja-pozhilyh.html

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua