Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатці за два місяці сплатили 2 мільярди податків в обласний бюджет. Відео

Гроші

Таксі цифри, кажуть у департаменті фінансів, результат не лише чинного законодавства а й активної позиції керівників органів місцевого самоврядування. Втім 17 громад Прикарпаття не змогли виконати планові показники наповнення дохідної частини своїх бюджетів. Водночас у 22-х громадах забезпечено виконання планових показників більш ніж на 25 відсотків.

Місцеві податки та збори є вагомим джерелом наповнення бюджетів громад. Зокрема і надходження від єдиного податку, які скоротилися на 25 мільйонів гривень за перші місяці нового року. Це спричинено запровадженими у зв’язку з воєнним станом пільгами щодо сплати податку. Слід відмітити, що надходження плати за землю склали 135 мільйонів грн. Проте в 11-ти громадах області надходження не досягли навіть рівня минулого року. Ірина Мацькевич, каже, що громади мають резерви щоб цю сплату значно збільшити.

Також у департаменті фінансів пропонують провести нормативно-грошову оцінку земель. Та контролювати базу платників і проводити аукціони з оренди. Пропонують переглянути й сплату за нерухомість, адже її також, кажуть, треба збільшувати. Втім, з цим не погоджуються керівники місцевого самоврядування.

Так Надвірнянський міський голова запропонував, щоб податкова мотивовано адмініструвала ті напрацювання, які голови громад мають у себе як власні резерви.

Від так, щоб вирішити питання зі збільшення надходжень до місцевих бюджетів, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук проведе комплексну нараду спільно з податковою службою.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua