Онлайн TV FM радіо FM пауза

Діяльність групи осіб, які сприяли ухиленню від сплати податків на суму понад 10 тис.грн., припинена

Гроші

Прокуратура Івано-Франківської області спільно з УСБУ в області та податковою міліцією припинила діяльність групи осіб, які сприяли  ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України).


Встановлено, що вказані особи шляхом використання незаконних схем надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов’язань та конвертації безготівкових коштів. Останні за готівку та без документального оформлення збували кінцевим споживачам талони на пальне. За даними слідства, це давало їм змогу формувати фіктивний податковий кредит з ПДВ і валові витрати та, як наслідок, за попередньою оцінкою, ухилитися від сплати податків на суму 10 млн 200 тис. грн.


У ході санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 1,5 млн грн та 4,7 тис. дол США ймовірно проконвертованих коштів, талони на дизельне пальне та бензин у кількості майже 12 тис. л, фінансово-господарські документи, чорнові записи та транспортний засіб, який використовувався в незаконній діяльності.


Наразі на грошові кошти та транспортний засіб накладено арешт. Слідчі дії тривають. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua