Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську обговорювали новий ґрантовий сезон від УКФ. Відео

20210401112256 1599 - В Івано-Франківську обговорювали новий ґрантовий сезон від УКФ. Відео - rai.ua Новини

До Івано-Франківська завітали представники Українського культурного фонду. Вони зустрілись із діячами культури та головою обласної військової адміністрації, щоб обговорити новий ґрантовий сезон на 2024 рік.

Виконавчий директор УКФ Владислав Берковський зазначає що , наступного року фонд реалізовуватиме кілька програм:

“Новий ґрантовий сезон складатиметься поки що із 4 базових програм: перша це “Безбар’єрність” і вона націлена на підтримку інклюзії, а також інклюзивних осіб, які потребують допомоги і в цю категорію потрапляють і наші ветерани, і ВПО, адже в програмі також розраховують і на підтримку ментального здоров’я”.

Ще одна програма – це «Культурна спадщина». В першу чергу, каже директор українського культурного фонду, йдеться про розробку діджитальних проєктів.

укф в івано-франківську

Третя програма – це культура регіону. Вона розрахована на підтримку локальних громад, окрім обласних центрів.

Разом з тим, за підтримки фонду впроваджуватимуться короткострокові ґранти. Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук каже, що Прикарпаття активно бере участь у різноманітних проєктах. Завдяки таким програмам вдається розвивати усі сфери, зокрема й культуру.

Наразі на один ґрант виділяється сума від 500 тисяч до одного мільйона гривень. На стипендії – від 50 тисяч до 250 тисяч гривень. Однак остаточне фінансування буде відомо після затвердження державного бюджету.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua