Смачні та головне корисні. З настанням осінньої пори наш організм потребує додаткових вітамінів та мінералів. За словами дієтологині Тетяни Чевалюк, якщо додати до свого раціону гарбузи, то можна значно покращити свій стан здоров’я.
Гарбуз є корисним для дорослих та малюків, кажуть медики, проте незважаючи на вміст поживних речовин, важливо дотримуватися добової норми.
До того ж, до свого раціону варто додати не тільки сам плід ягоди, а й насіння. Його можна вживати як окремо, так і додавати у різні страви. Насіння гарбуза містить незамінні жирні кислоти, цинк, вітамін А та Е. Ці поживні речовини допомагають зберегти сяючу шкіру, сильне, здорове волосся і нігті.
Тому, щоб придбати та поласувати корисною ягодою іванофранківці все частіше навідуються на ринок, розповідає продавчиня. Вона вже близько 5 років торгує гарбузами сорту «Мускат», які вирощує самостійно.
З гарбуза можна готувати десятки цікавих та корисних страв, розповідають дієтологи, все обмежується лише людською уявою.