Онлайн TV FM радіо FM пауза

Голова Коломийської РВА провів брифінг для журналістів. Відео

Новини

Комендантська година, мобілізація, допомога Збройним силам України та російська мова. Це основні питання, які прозвучали на брифінгу голови Коломийської районної військової адміністрації Любомира Глушкова. Очільник району дав відповіді на запитання журналістів.

На початку брифінгу голова Коломийської районної військової адміністрації зазначив, що ситауція в регіоні стабільна, екстренних випадків не зареєстровано. Щотижня в адміністрації відбувається засідання штабу підтримки правового режиму військового стану, до складу якого входять силовики, голови громад та представники організацій критичної інфраструктури. Одразу ж очільник району звернув увагу на комендантську годину.

Друге, що цікавило присутніх на брифінгу – це питання мобілізації, зокрема ситуація із врученням повісток:

“Міністерство оборони України дало роз’яснення, що законодавством не встановлено місце вручення повістки. Тобто вона може бути вручена і за місцем проживання, і на роботі і там, де людина перебуває. На сьогоднішній день йде розмова про те, що навіть ті люди, які не служили, але можуть бути придатними до військової служби, мають прийти в Центри військових комплектувань і пройти медичну комісію. Але це не означає, що їх одразу будть призивати.”

Обговорили і допомогу Збройним силам України. Найперше – забезпечення їх транспортом та всім необхідним.

І ще одне не менш проблемне питання – українська мова. Люди скаржаться, що інколи почувають себе наче в росії.

“Для переселенців ми створили в кожній громаді курси безкоштовного вивчення української мови. Ми їх агітуємо, ми їх запрошуємо до цього. І вважаємо що це гарний шанс зробити нашу країну україномовною.”

Також говорили на брифінгу про початок навчального року, а також про можливість прийому на Коломийщині підприємств зі сходу. Також голова адміністрації закликав всіх дотримуватися правил при сигналах повітряної тривоги, адже тим самим люди убезпечують себе та навколишніх.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua