Онлайн TV FM радіо FM пауза

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків прийняв понад півсотні іванофранківців. Відео

Новини

Традиційний прийом громадян. У перший понеділок серпня голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків прийняв понад півсотні іванофранківців. Особисті питання кожного мешканця громади різні: хтось просить покращити благоустрій, а хтось – допомогти провести ремонтні роботи. 

64-річна Леся Знаковська прийшла на прийом до Руслана Марцінківа із проблемою ремонту житла, адже самотужки зробити роботи не може.  

«Звернулась, щоб допоміг щось зробити, щоб не дуло, бо чорна цвіль, пліснява, а це дуже шкідливо для здоров’я. Я звернулася до фірми «Євро гарант», щоби знати, скільки би це могло коштувати, вони порахували 40 тисяч. Але на якихось дерев’яних брусках. Я взагалі думаю, що дерево на 9-му поверсі – не припустимо, там бляха, буде все гнити. Тому я звернулась до мера, може, він допоможе, так як він по мірі можливості допомагає людям», – розповідає мешканка громади Леся Знаковська.

З питань житла звертаються і учасники бойових дій. До прикладу – ветеран 78 батальйону 102 бригади Василь Човган. Звільнившись з військової служби за станом здоров’я, чоловік хоче придбати житло за пільговими умовами. Однак в оформленні документів виникли проблеми.

«Я – мати Віктора Остапенка, який пропав безвісти 10 грудня 2023 року. І по цей час ніякої звістки немає. Я прийшла до мера міста, щоби допомогти розшук. Син пішов у бій (він був у 10 гірсько-штурмовій бригаді). І 11 числа мені подали звістку, що мій син пропав безвісти», – розповідає мати зниклого безвісти військовослужбовця Віктора Остапенка Марія Остапенко.

А ось Марія Остапенко прийшла на прийом до міського голови, бо шукає сина. Військовослужбовець Віктор Остапенко зник безвісти ще наприкінці минулого року. 

«Проживаю в тещі все життя і це дуже проблематично. Практично ціле життя проживаємо, син підростає, 16 років. Проблема велика і досить актуальна. То мушу просити допомоги, так як я учасник бойових дій, інвалід війни другої групи. Але інвалідність в мене була ще до війни і я на фронт пішов вже інвалідом 2 групи. Але все-одно інвалідність моя під час виконання службових обов’язків», – учасник бойових дій, інвалід війни Василь Човган.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків зазначає, питання найрізноманітніші – від сусідських непорозумінь і до питань допомоги військовим.  

«Питання військових, виплати, допомога. На жаль, приходять родини зниклих безвісти. Також багато звертаються щодо матеріальної допомоги на лікування, це так традиційно. Також ще багато питань щодо благоустрою, щодо водовідведення, щодо проведення води. Тобто в традиційно в літній період часу такі звернення є щодо благоустрою. Тому приймаємо людей, пробуємо допомагати. Є специфічні різні питання, але зрозуміло, що ми постійно з людьми, постійно спілкуємося, пробуємо вирішити ті проблеми, які є в компетенції міської ради», – резюмував голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Особистий прийом громадян традиційно відбувається кожного першого понеділка місяця. Щоб записатися на нього, необхідно за тиждень до прийому повідомити відділ звернень громадян, що розташований на першому поверсі адмінбудівлі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua