Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як допомогти людині, котра провалилась під кригу: поради рятувальників

Новини

Обачність на льоду. В Івано-Франківську на міському озері прикарпатські рятувальники провели показово-профілактичні навчання. Вони наочно продемонстрували як допомогти людині, котра провалилась під кригу.

Начальник рятувально-водолазної станції Андрій Циганюк каже, якщо ви потрапили у таку ситуацію – в першу чергу не треба панікувати. Зокрема, не робити енергійних та різких рухів. Адже це прискорює охолодження організму. Під час пролому в ополонку важливо перекинутись на спину, а ногами старатись відштовхуватись від протилежної сторони криги. Далі людині потрібно боком викочуватись на надійнішу сторону льоду і котитися до берега.

Торік на території Прикарпаття на водоймах загинули 46 осіб. Троє з них – це діти. Для того, щоб не допустити таких випадків – рятувальники постійно проводять масово-роз’яснювальну роботу. Основну увагу звертають саме на дітлахів. Адже взимку вони часто, ризикуючи життям, виходять на підступний лід.

Нагадають правила безпеки рятувальники і рибалкам. Їм потрібно пам’ятати, що ополонки можна бити 4-5 метрів одна від одної. А за умов нестійкої погоди – не можна виходити на лід, тим більше збиратися групами. Кожному рибалці варто подбати і про мотузку, щоб допомогти в разі необхідності.

Цьогоріч, зауважує начальник рятувально-водолазної станції Андрій Циганюк, люди свідоміші і практично не порушують правил. До слова, для масового перебування людей на льоду товщина криги має становити понад 25 сантиметрів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua