Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківці бігли в підтримку військових, які досі в полоні. Відео

Новини

«Біжу за тих, хто досі в полоні». В Івано-Франківську відбувся благодійний забіг на підтримку  військовослужбовців, які перебувають у російському полоні або зникли безвісти.

Співорганізаторка акції, пані Лілія розповідає, що її чоловік вже майже два роки перебуває у полоні і останню звістку від нього вона отримувала ще у травні.

Доєдналася до забігу й пані Ірина. У російському полоні перебуває її син. Жінка розповідає, що вже півтора року від нього не було жодної звістки і вона не розуміє, де зараз її дитина.

На «Азовсталі» був й брат учасниці забігу, Марії. Він розпочав свою службу у 2019 році, каже дівчина, часто їздив на ротацію у Донецьку область, де його і застала повномасштабна війна.

Нагадати про всіх військовополонених на міське озеро прийшла й Елла. Під час оборони Маріуполя її чоловік загинув, а більшість його побратимів потрапили у російський полон.

Загалом до забігу доєдналося 52 учасника, які пробігли дистанцію в три кілометри. За словами директора департаменту молодіжної політики, Віталія Матешка, це можливість привернути увагу українців до полонених військовослужбовців.

благодійний забіг

Також, під час забігу волонтери проводили благодійний ярмарок, де були представлені картини, гільзи від снарядів та патріотичні листівки. На ньому вдалося зібрати більше семи тисяч гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua