Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківські стоматологи-хірурги видалили пухлину розміром як тенісний м’яч

Новини

Значна деформація обличчя внаслідок пухлини великих розмірів та рухомість зубів – з такими симптомами звернулась пацієнтка до лікарів КНП Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківської міської ради.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Жінка належить до ВПО. Розповідає, що в 2022 році стикнулась з великим стресом через війну і бойові дії:

«Я із Запорізької області, моє місто окуповане з березня 2022 року. Тяжко про це розповідати, але тоді через такий значний стресовий фактор, в якому постійно перебувала, я не помічала росту пухлини. Візуальну асиметрію обличчя помітила аж в 2023 році».

Больових відчуттів чи кровоточивості зубів у пацієнтки не було.

«Утвір був дуже великих розмірів, але така пухлина збільшується поступово. Останні місяці наявною була рухомість зубів та значна деформація обличчя»,- говорить лікуючий лікар, завідувач відділення хірургії голови і шиї ЦМКЛ Олександр Катеринюк.

Операція пройшла успішно.

«Пухлину вилущили, видалили в межах здорових тканин, а тому надалі рецедивів не мало б виникнути. Зараз ми лише чекаємо на результат гістеологічного дослідження і підтвердження, що пухлина доброякісна. Надалі потрібне протезування та контроль. Спостереження за такими пацієнтами ведеться протягом 5 років, щорічно здійснюється КТ верхньої щелепи»,- розповідає Олександр Катеринюк.

Післяопераційний період у пацієнтки пройшов без ускладнень.

Пухлини таких великих розмірів, як у цієї пацієнтки, трапляються рідко, каже лікар і зазначає, що на черзі у жінки реабілітація, а далі – протезування за допомогою титанової пластини та імплантування.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua