Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як діяти у випадку домашнього насильства: поради від МВС України

Новини

Станом на листопад 2023-го від початку минулого року до поліції вже надійшли майже 244 тисячі заяв і повідомлень щодо домашнього насильства. Як зазначали правоохоронці, домашнє насильство — найпоширеніший вид гендерно зумовленого насильства в Україні.

Якщо ви стали жертвою або очевидцем домашнього насильства, потрібно знати як діяти. П’ять кроків, що у таких випадках робити і куди звертатись надали фахівці Міністерства внутрішніх справ України.

Крок 1. Зателефонуйте до поліції за номером 102 та контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0800213103 або зверніться до найближчого бюро.

Крок 2. Домовтеся про консультацію з фахівцем системи безоплатної правової допомоги.

Крок 3. Розкажіть про свою проблему: що сталося, куди вже зверталися та якого результату хочете досягти.

Крок 4. Юристи уважно вивчать ваше питання, пояснять, як держава захищає постраждалих від домашнього насильства та запропонують шляхи вирішення проблеми.

Крок 5. Для залучення юриста чи адвоката для захисту ваших прав та інтересів у суді необхідно отримати документ, що підтверджує право на таку послугу. Юристи системи безоплатної правничої допомоги підкажуть, де його отримати, або допоможуть оформити.

Пам’ятайте: навіть із найскладнішої ситуації є вихід.

Як звернутися до системи безоплатної правничої допомоги?

▪️За телефоном 0 800 213 103, дзвінки безкоштовні.

▪️У телеграм https://t.me/LegalAidUkraineBot.

▪️До найближчого бюро правової допомоги: https://bit.ly/bpd_buro.

Як розпізнати домашнє насильство – читайте за посиланням: https://rai.ua/novyny/prykarpattsi-doluchylys-do-vseukrainskoi-aktsii-16-dniv-proty-nasyllia-video.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua