Онлайн TV FM радіо FM пауза

Домашнє насильство: як розпізнати та куди скаржитись. Відео

Новини

З нагоди відзначення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Івано-Франківську провели вуличний інформаційно-просвітницький захід. Його організатори розповіли прикарпатцям як уберегтись від насильства та за якими ознаками можна його попередити.

До інформаційно-просвітницького заходу долучились прикаратські правоохоронці, міська рада та громадські організації. Останні навіть запустили окрему кампанію для дівчат із раннього розпізнавання абюзних стосунків. Та констатують, основними  ознаками таких відносин є надмірні ревнощі, контроль, жорстокість до оточуючих, маніпуляції та різкі зміни настрою.

Ці знання допоможуть уберегтись від домашнього насильства, – зазначає Наталія Вишневецька – голова правління ГО”ДОМ 48.24″. Сьгодні ж, каже, найгіршим є те, що жінки про нього мовчать і не звертаються по допомогу.  

Тільки цьогоріч, в Івано-Франківській громаді від домашнього насильства постраждали понад пів тисячі жінок, понад сотню чоловіків та майже 4-и десятки дітей, констатують організатори акції. Та закликають людей не терпіти домашнє насильство.

Тішить, кажуть Прикарпатські правоохоронці, що в області все більше людей не мовчать про домашнє насильство  і звертаються до поліції.  

Також, правоохоронці нагадують, за вчинення домашнього насильства передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua