Онлайн TV FM радіо FM пауза

Фінансова підтримка: на що можуть отримати виплати захисники з Івано-Франківської ТГ. Відео

Новини

Івано-Франківська громада продовжує фінансово підтримувати захисників. Відтак, військовослужбовці, які зареєстровані на території громади можуть отримати виплату за 12-ма пунктами: зокрема на реабілітацію, амуніцію, лікування після поранення та інші. Найпопулярнішими залишаються  виплати на амуніцію.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, підтримка захисників залишається пріоритетним питанням у громаді.

 «Зараз найважливіше – це допомагати нашим військовим. Тому Івано-Франківськ прийняв рішення усім військовим, які беруть участь у бойових діях, виплатити 50 тисяч гривень. І тим, хто мобілізований і зараз навчається або не є зараз на передовій, по 20 тисяч гривень. Перебуваючи під Гуляйполем, говорячи з нашими військовими. Це була їх ініціатива, щоби місто також допомогло військовим. Тому що та допомога, яка надається на бригади чи на батальйони, не завжди доходить до бійця. Кожен боєць отримує кошти і може вирішити зі своїми побратимами, на що краще витратити. Чи, власне, на амуніцію, або щось купити для свого відділення  або для свого взводу, скинувши з тих коштів».

Капітан Володимир Панас прийшов до ЦНАПу подати заяву на виплату на спорядження, а також до Дня народження дитини. Каже, перелік документів не складний:

«Така підтримка важлива, тому що багато речей потрібно закупити. Я дізнався про ці виплати в  мережі інтернет, там було детально описано, що потрібно для виплати і куди треба звертатися. Довідку про участь у бойових діях легко отримати – звертайтеся у відділ кадрів своєї військової частини для її отримання, вона досить швидко робиться, проблем з цим немає».

Військовослужбовець Богдан Постолян на спорядження кошти уже тримав, тепер хоче оформити виплату на реабілітацію. А це 10 тисяч гривень. Каже, така допомога для військовослужбовця від громади дуже вагома.

«Військовим дуже потрібні ці гроші, тому що держава наша нічого не забезпечує. А на фронті ще більше треба грошей. Найбільше хлопці витрачають на спорядження, на форму. Якщо він піхотинець, так як я, то форма на 2-3 дні і її можна викидати. Екіпірування, бронежилети, каски – це все ми купували за свої гроші з початку війни. Я ходив в «Дім Воїна», мені дали довідку, що я маю право получити ці 10 тисяч».

За словами директора департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя, від початку року найбільше подали заяв на амуніцію. Також затребуваними для військових є виплати на фізичну чи психологічну реабілітацію.

«Найпопулярнішими послугами для наших захисників і захисниць України є послуги щодо оформлення виплати на амуніцію. Станом на сьогоднішній день від початку року вже оформлено таких допомог 3575. Частина цих допомог вже оплачена, частина допомог в процесі фінансування. Також один з таких популярних напрямків одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету це є допомога на реабілітацію. Станом на сьогодні від початку року вже подано таких 717 заяв, і вони теж в процесі опрацювання, частині по них вже прийняті позитивні рішення. Також важлива допомога з міського бюджету це є допомога в зв’язку з пораненням, контузією та каліцтвом. Таких заяв було подано 209 нашими захисниками та захисницями України», – каже директор департаменту адміністративних послуг Богдан Питель.

До слова, з переліком усіх виплат та необхідних документів для їх оформлення можна ознайомитися в інтернеті або безпосередньо у комунальному закладі «Дім воїна».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua