Онлайн TV FM радіо FM пауза

Фестиваль освітніх інновацій зібрав учнів та студентів усіх навчальних закладів громади. Відео

Новини

«Сила розуму й добра – заради людства», – під таким гаслом в Івано-Франківську відкрився V Всеукраїнський фестиваль освітніх інновацій. Захід зібрав учнів та студентів усіх навчальних закладів громади. Кожен з них продемонстрував свою силу у мистецтві, науці та власній майстерності у STEAM-освіті.

Загалом на фестивалі в Івано-Франківську представлено майже півсотні локацій. Усі вони різняться між собою, однак кожен стенд – це результат тяжкої праці юних науковців, біохіміків, інженерів, дизайнерів та різьбярів по дереву та інших.

11-річний Віталій Мельничук, учень ліцею №10, сьогодні представляє власну розробку – електронний замок. Ідею шестикласник взяв з інтернету і за 6 днів сам склав свій винахід:

«Це електронний замок. У ньому використовується реле та електронний магніт. Також у ньому є матрична клавіатура, через яку можна вводити пароль. Якщо він правильний, то в нас відкриються двері.»

Принцип роботи роборуки, яка може автоматично підіймати вантажі, демонструють студенти коледжу електронних приладів.

«Тут стоїть 4 сервопривода, один, який керує просто вліво-вправо, і два, щоби можна було підняти вантаж. Та один, який його ловить….

Цим можна піднімати неважкі поки що предмети. Але якщо збільшити все в масштабах, поставити потужні серви, можна буде піднімати вантажі більшого розміру.»

Різьба по дереву, вироби зі шкіри та кована продукція – учасники фестивалю демонструють не лише наукові новинки, але й те, що зроблено руками. Усього представлено майже півсотні стендів із роботами учнів та студентів.

Міський голова Руслан Марцінків наголошує, позашкільна освіта стрімко розвивається та розширюється у громаді. 

«Діти мають розвиватися, тим більше, що дуже багато розробок цікавих для військових. Тому діти мають навчитися, Центр освітніх інновацій в Івано-Франківську працює. Запрошую всіх брати участь у гуртковій роботі та творити інновації. Франківськ особливий тим, що дуже велика кількість позашкільних закладів, де діти мають можливість займатися гуртковою роботою. Тому тішимося, що цей фестиваль вже в черговий раз відбувається. Цього разу найчисельніший, бачите, велика кількість учасників з цілої України та приєдналися навіть з-за кордону. Дякуємо освітянам за організацію цього фестивалю»

До слова, минулого року учасники-переможці фестивалю освітніх інновацій розробили дрон-міношукач. Тоді Руслан Марцінків презентував юним винахідникам 35 тисяч гривень, щоби перший екземпляр міношукача успішно запрацював. Зараз винахід школярів активно допомагає військовим розміновувати небезпечні території України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua