Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську стартує весняне озеленення. Відео

Екологія

У 2024 році заплановано висадити 335 дерев та майже три тисячі кущів. Також, передбачено догляд за квітниками, клумбами та влаштування вазонів на опорах. 

Цьогоріч передбачено догляд за 75 квітниками та 44 клумбами, розповідає заступник директора департаменту з благоустрою, Ігор Сенчук:

«Загальна площа квітників складає майже три тисячі квадратних метрів. Впродовж літнього періоду передбачено висадити більше 40 тисяч різних квітів та 2000 багаторічних рослин».

Також, у 2024 році буде висаджено майже 80 вазонів на опорах. Їх розміщуватимуть в центральній частині міста та на двох мостах, кажуть посадовці.

«Якщо у довоєнний час ми висаджували близько 200 вазонів, то зараз тільки 78 – на центральній частині міста. Будемо висаджувати сульфінію рожевого та білого кольорів. Також, забечений догляд, полив, підживлення і заміна у разі неякісних рослин»,- продовжує Ігор Сенчук, перший заступник директора департаменту з благоустрою.

Важливою складовою озеленення є й висадка дерев та кущів. Наразі заплановано посадити 335 дерев та майже 3 тисячі кущів. Доєднатися до висадки можуть й охочі франківці. Необхідно лише звернутися з відповідною заявою до департаменту благоустрою.

Також, в місті діє програма «Шкільний сад» в рамках якої висаджують дерева та кущі на території навчальних закладів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua