Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські енергетики готуються до прильоту лелек

Екологія

19 березня, за народними спостереженнями в Україну прилітають лелеки. До їхнього прильоту прикарпатські енергетики готуються заздалегідь. З 2011 року підприємство встановлює платформи для лелечих гнізд у рамках природоохоронної програми зі збереження біорізноманіття «Лелека». За останні 5 років енергетики встановили 436 платформ.

Про це повідомляє Прикарпаттяобленерго.

Цьогоріч для птахів планують облаштувати 95 платформ, уже встановлено – 37.

Енергетики встановлюють конструкції на тих електроопорах, де лелеки звили свої гнізда. Це допомагає захистити птахів від можливого ураження струмом, а прикарпатців – від аварійних знеструмлень світла. Сьогодні в Україні близько 30% гнізд лелек розташовані на опорах. Кількість гнізд на електроопорах з року у рік зростає. Відтак, завдяки захисним платформам, птахи, коли вилітають із гнізд, не зіштовхуються з електролініями та не спричиняють замикання в електромережі чи обриви в лінії.

Рекордсменом серед встановлених конструкцій уже традиційно залишається філія «Східна», яка працює на території Снятинської, Тлумацької та Городенківської громад. Ця місцевість багата на водойми та, відповідно, на їжу для лелек. Тому кількість платформ від початку природоохоронної програми, встановлених філією «Східна», сягає 192.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua