Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті масово горить суха трава

Екологія

Протягом минулої доби рятувальники 17 разів виїжджали ліквідовувати пожежі в екосистемах на території області. Загальна площа всіх пожеж складає майже 5 000 м.кв.

Найбільш масштабні пожежі виникли в селі Похівка Богородчанської ТГ, де горіла суха трава та чагарники на площі 1500 м.кв., ще одна пожежа площею – 1000 м.кв., виникла в селі Прутівка Снятинської ТГ, а також в селі Середній Березів Яблунівська ТГ, на площі 900 м.кв.

Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області закликає громадян не спалювати суху траву та сміття! Адже, загоряння сухої рослинності виникає через порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

«Варто пам’ятати, що у вітряну погоду площа пожежі дуже швидко збільшується, набираючи великих масштабів, внаслідок чого вогонь може перекинутись на будівлі. Не спалюйте рідну землю, адже такі методи шкодять екосистемі, вбивають тварин, живу природу та призводять до загибелі людей! За спалювання сухої рослинності та листя — адміністративна відповідальність і штраф від 3 060 до 6 120 грн», – попереджають працівники ДСНС.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua