Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Дику» річку Албанії хочуть зробити заповідною. Відео

Новини

Вйоса — одна з останніх «диких» річок Європи. Тобто на ній та її притоках немає гідроелектростанцій. Проте останніми роками виникла загроза, що їх таки збудують. Кілька років тому актор і захисник природи Леонардо Ді Капріо звернув на це увагу громадськості.

Вйоса протікає Грецією та Албанією і впадає в Адріатичне море. Більша частина річки розташована на албанській території.

Торік жителі Албанії та 20 природозахисних організацій закликали уряд країни оголосити річку національним парком. У басейні Вйоси мешкають 200 видів птахів. Серед них чимало рідкісних, а деяким загрожує вимирання. Греблі можуть зруйнувати цілу екосистему.

Крім того, без води залишаться поля й пасовища. А це означає, що люди не зможуть вести сільське господарство та скотарювати.

Уряд країни нарешті відгукнувся на заклик створити заповідник. Днями голова міністерства охорони довкілля Албанії підписав Меморандум про взаєморозуміння з директором компанії, яка вже кілька десятиліть дбає про збереження природи в усьому світі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua