Онлайн TV FM радіо FM пауза

Двом Героям, Ігорю Пилипку та Олександру Кузьменку, відкрили пам’ятні дошки в Івано-Франківську. Відео

Новини

Одразу дві анотаційні дошки загиблим військовим у межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» відкрили на стіні Центру патріотичного виховання, що в обласному центрі. Пам’ятними знаками увіковічнили постаті Героїв – Ігоря Пилипка та Олександра Кузьменка.

Старший сержант, сапер інженерно-саперного взводу Ігор Пилипко до повномасштабного вторгнення жив і працював у Івано-Франківську. Коли окупант прийшов на нашу землю, чоловік, не вагаючись, став на захист України.

 «Коли розпочалось повномасштабне вторгнення, його перші слова, які нам сказав: «Я ховатися не буду». І спокійно він не міг дивитися новини по телевізору, він владнав всі свої справи по роботі і 19 березня поїхав у Надвірну і вступив там у територіальну оборону, тому що сам він служив колись в Надвірній, у Надвірній вже був його товариш Володя. Вже коли він був на передовій, завжди говорив, що все буде добре: «Не хвилюйся, все буде добре. Я вірю, що ми переможемо, перемога за нами». Він хотів жити в незалежній Україні, вільній Україні і вірив в це, що воно так буде», – пригадує дружина загиблого Героя Наталія Пилипко.

На відкриття пам’ятного знаку прийшли і побратими Ігоря Пилипка.

«Спілкуючись з ним, я побачив, що це відповідальна людина, знавець своєї справи. Щоб він не робив, він, будучи військовим, бажав все знати про свою справу і виконувати все, гідно. Дуже прикро втрачати таких захисників, таких відповідальних людей, неоціненний внесок він вніс у нашу спільну справу», – розповідає побратим Михайло Гулковський.

Командир розвідувальної роти, старший лейтенант ЗСУ Олександр Кузьменко народився у місті Красний Лиман. З початком повномасштабного вторгнення перевіз свою сім’ю до Івано-Франківська, а сам повернувся до рідного міста на Донбасі.

«Я його просила залишитися. Піти тут до військкомату. Він сказав, ні, я поїду додому, я там потрібен, я там все знаю, я не кину своїх хлопців. Вони зробили територіальну оборону місцеву, він був командиром розвідувальної роти у ТРО. Вони виїхали на перше бойове завдання, бо вже російські окупанти були дуже близько до нашого міста», – пригадує дружина загиблого Героя Вікторія Кузьменко.

Це вже 5-та анотаційна дошка на стіні Центру патріотичного виховання імені Степана Бандери у Івано-Франківську.

«Кожен Герой, який віддав своє життя за незалежність України, повинен бути увіковічнений. А у Центрі патріотичного виховання проходять тисячі дітей, вони тут мають зустрічі з учасниками бойових дій. Я пам’ятаю, Олег Куцан, нині вже покійний і є тут на анотаційній дошці, тричі проводив різноманітні заходи з дітьми. Дуже важливо, щоби ця пам’ять зберігалася у громаді. Тому ми докладемо максимум зусиль, щоби різними заходами і, зокрема, в Центрі патріотичного виховання, ця пам’ять була збережена», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua