Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дві чилійки випадково знайшли рештки давньої морської рептилії. Відео

Новини

Випадкове відкриття зробили дві жительки чилійського міста Альгарробо. Жінки, окремо одна від одної, знайшли скам’янілі рештки давньої морської рептилії — еласмозавра.

Андреа часто збирає на березі пластикові відходи й знає пляж як свої п’ять пальців. Але одного разу на неї чекав сюрприз.

Жінка відвезла знахідку до музею в Сан-Антоніо. Там сказали, що ця скам’янілість — останки еласмозавра.

Ще одним випадковим археологом стала Хана Чева. Вона знайшла камінь вагою понад 50 кілограмів із кістками давньої рептилії.

На пляжі в Альгарробо палеонтологи працювали неодноразово, але скам’янілостей знаходили мало. На думку експертів, зараз на узбережжі поменшало піску, тому археологічні цінності з’явилися на поверхні.

Еласмозаври належать до родини еласмозавридів із ряду плезіозаври. Вони з’явилися на Землі на початку тріасового періоду 227 мільйонів років тому й вимерли наприкінці крейдового періоду 66 мільйонів років тому. Ці морські плазуни мали довгі шиї з безліччю хребців.

Тепер ці дві чилійки досліджують пляж Альгарробо щодня, сподіваючись знайти більше рідкісних скам’янілостей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua