Онлайн TV FM радіо FM пауза

Два місяці в окупованому Херсоні: історія втечі з неволі. Відео

Новини

Вони два місяці жили в окупованому місті. Їм дивом вдалось вибратись і приїхати до Івано-Франківська. Мешканки Херсону – Оксана Глєбушкіна та Ольга Жукова розповіли про те, що зараз відбувається у їхньому рідному місті.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну навколо Херсону точились жорстокі бої. А вже 1 березня окупанти змогли захопили місто. Відтоді, розповідають мешканки Херсону Ольга Жукова і Оксана Глєбушкіна, виїхати з обласного центру було практично нереально.

Перші кілька днів окупації мешканці Херсону зі своїх домівок не виходили. А ті, хто все ж ризикнув – більше не повертались.

Чимало херсонців нині взяті в полон. В першу чергу, каже Ольга Жукова, окупанти затримували військових та працівників правоохоронних органів. А також учасників проукраїнських мітингів.

Окрім того окупанти заблокували поставку продуктів й медикаментів. Керівниця волонтерського центру Наталія Чермошенцева розповідає, що вантажі з гуманітарною допомогою або не доїжджають, або розстрілюють російські загарбники. До місця призначення добираються одиниці.

Оксана та Ольга разом зі своїми родинами жили в окупації два місяці. Виїхати, розповідає вимушена переселенка, вдалось дивом.

Нині, кажуть мешканки Херсону, важливо, щоб про місто не забували. Навіть звичайні повідомлення, дописи в соцмережах та новини у засобах масової інформації дають херсонцям шанс та надію на життя у вільній Україні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua