Онлайн TV FM радіо FM пауза

Другого вересня очільник громади Руслан Марцінків провів прийом громадян. Відео

Руслан Марцінків Новини

Другого вересня, в перший понеділок місяця у міській раді традиційно людно. Очільник громади Руслан Марцінків проводить прийом громадян. Військовослужбовці та їх близькі, пенсіонери, мешканці багатоквартирних будинків, кожен зі своїми проблемами прийшов до голови за допомогою.

Військовослужбовець з Луганської області, ветеран АТО, який пішов вдруге на фронт з початком повномасштабного вторгнення Сергій Ципко прийшов до Руслана Марцінківа із питанням житла. В Івано-Франківську чоловік, його дружина і дитина зареєстровані як ВПО. Ветеран наразі працює у комунальному підприємстві. Житло винаймають, але дуже хочуть мати щось своє, хоча б невеличке.  

«Вибирати ми точно не будемо. Ми раді і одній кімнаті, навіть маленькій. Але воно своє. У нас, військових, фактично одна проблема на даний час. А так, як я ще й ВПО, то взагалі проблема. Дізнався про програму, вирішив завітати до мера і запитатися. Відповідь, я не скажу, що негативна, але питань ми багато вирішили, про які я і не думав говорити», – каже ветеран, ВПО Сергій Ципко.

Мешканка Вовчинецької, 191 Любов Злиденна прийшла на прийом від імені всіх сусідів будинку. Просить в голови покращити благоустрій. Жінка каже, що біля їх будинку взагалі немає дорожнього покриття. Кожен вихід з під’їзду до магазину, на роботу чи навіть до смітників – то цілий квест у ґумаках. 

«Благоустрій там не має бути супер-пупер, там буквально шматочок лишився, бо була бруківка поруч будинку 189-го, і 193. Наш будинок лишився без благоустрою. Там асфальт, там бруківка, а наш шматочок лишений і з ямами. Як приходить осінь, приходить зима, все це покривається ледом, покривається калюжами і люди мусять вдягати ґумаки, щоби викинути сміття. Хтось у тапочка, а ми в ґумаках, бо не можемо дійти», – розповідає мешканка Вовчинецької, 191 Любов Злиденна.

Голова «Кола старійшин» Євген Романишин прийшов із проханням до голови та усіх депутатів міської ради. Хоче, щоби вони звернулися до колег у Верховній раді, щоби ті підтримали ініціативу присвоєння Ірині Фаріон звання «Герой України.

«Вона цього варта, бо ми знаємо, що війна почалася через мову і це розуміє путін, тому і насаджував нам все російське. Друге – вона розказувала про історію мови. Вона віддала своє життя, вона служила українцям і Україні, вона служила українській мові і українській історії», – пояснює заступник голови обласного об’єднання «Просвіта», голова «Кола старійшин» області Євген Романишин.

Замінити старі побиті вікна у під’їзді та облагородити майданчик для дітей – з такими проханнями прийшли до Руслан Марцінківа мешканки Вовчинецької, 184. 

«У нас в другому під’їзді дуже побиті вікна від того, що вже все старе, будинку 43 роки. Я розумію, що зараз такий час, але що робити? Взимку не пускають ліфт, бо кажуть, що замерзне мотор, а він більше коштує, ніж сам ліфт. Також футбольний майданчик. Все рване, там діти такі порохи збивають, що там неможливо ні всидіти на подвір’ї, нічого. Ми би хотіли, щоби то знесли і зробили якийсь майданчик», – просить мешканка Вовчинецької, 184 Марія Сьома.

З проблемою доступності ліків зіткнувся 60-річний франківець Володимир Тимочко. Чоловік має цукровий діабет і невиліковну хворобу. Щоби жити, п. Володимир повинен на постійній основі приймати дороговартісні препарати. До списку державної програми ці ліки не входять, а дешевших аналогів просто не існує.  

«Соціальна пенсія маленька, нема змоги мені купити ліки, які коштують 3 тисячі, а у програму він не входить. В області був, в обласній лікарні, я проходив там комісію. Я всюди був. І зараз, якщо не включать у програму «Доступні ліки», буду їхати в Київ, питати як жити далі», – наголошує мешканець Івано-Франківська Володимир Тимочко.

За результатами зустрічі з міським головою, щоби мати можливість жити, Володимир Тимочко отримає матеріальну допомогу на купівлю необхідних для життя ліків. Відтак, за один день Руслан Марцінків прийняв і вислухав проблеми понад півсотні мешканців громади. Каже, що в кожного «болить» щось своє, завдання громади – знайти можливість допомогти. 

«Багато, бачите, військових зверталися за програмою, особливо інваліди третьої групи за програмою співфінансування Є-оселі. Також багато було питань, які пов’язані з матеріальною допомогою, соціальною допомогою. Також були люди, які просили поремонтувати дахи, інші питання господарські. Цього разу достатньо такий продуктивний прийом. Багато людей з такими питаннями, які модна вирішити, допомогти. Ще раз закликаю приходити на прийом громадян, стараємося допомагати, стараємося знайти можливості. І навіть в цей час допомогти в різних ситуаціях, які складаються в мешканців Івано-Франківської громади», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua