Онлайн TV FM радіо FM пауза

Довічне ув’язнення: затримали нападників на поліцейських. Фото

Новини

Нападників на поліцейських затримали в Одеській області – їм загрожує довічне ув’язнення. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

Про це повідомляє Іван Вигівський, голова Національної поліції України.

20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків. Зловмисники відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений.

Повідомлення про злочин надійшло до поліції від пораненого інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління.

Загиблий під час нічного нападу поліцейський – Максим Зарецький. Йому було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки служив у секторі реагування патрульної поліції.

Нападники – двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисника.

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України – Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua