Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Німеччині досліджували таємне життя лисиць у великих містах. Відео

Новини

Ця лисиця навіть не здогадується про те, який внесок робить у вивчення свого виду. До неї прикріпили GPS-трекер, який розкриє таємне життя рудих хижачок.

Німецький біолог Софія Кіммінг проводить дослідження з 2016 року. Вона ловить лисиць у районі Берліна і прикріплює до них трекери. Встановила вже 17. Мета – дізнатися більше про цих хижачок та їхнє життя у великих містах.

Дослідниця каже, що у великих містах хижачкам живеться цілком добре. Кіммінг каже, що в місті видно багато лисячих слідів. Просто не кожен може збагнути, що це саме вони.

Лисицям тут досить добре з однієї простої причини: є вільний доступ до їжі.

Ще дослідниця зазначає, що лисиці, які народилися в місті, його не покидають. Вона вважає, що вони вже сформували своєрідний окремий підвид міських лисиць. А ось лисиці з лісових хащ заходять на їхню територію вкрай рідко.

Утім, попри легке життя, лисиці в містах живуть менше за своїх лісових побратимів. У середньому – півтора року. Це вдвічі менше, ніж у рудих хижачок у дикому середовищі.

Але головна причина – це не розлад шлунка від гамбургерів, а машини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua