Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дослідження після обстрілу: німецькі фахівці завітали до університету Івано-Франківська. Відео

Новини

Німецькі фахівці на Прикарпатті. Представники Технічного Університету Мюнхена завітали до Івано-Франківського університету нафти і газу, щоб провести дослідження пошкоджених після обстрілу корпусів.

Таким чином, іноземні спеціалісти навчатимуть українських студентів у галузі неруйнівного контролю.

Учасники, що доєднаються до дослідження, спільно з фахівцями будуть працювати в одному з найбільш зруйнованих приміщень університету, використовуючи сучасне обладнання. Це 8-канальний ультразвуковий пристрій та радарна антена. Така техніка, зазвичай, використовується для дослідження армування у конструкціях та наявності прихованих тріщин або відшарувань. 

«Це те, що насправді дуже часто ми робимо на наших польових випробуваннях, ми співпрацюємо з інженерними бюро. Основне для нас питання – це чи є там дефекти, тріщини, якісь порожнисті деталі в таких конструкціях. І відповідно, потрібно знати конкретне розташування, які розміри цієї тріщини, і чи можна цю структуру підсилити, добавити додаткове армування, ніж зруйнувати і перебудовувати її повністю»,- розповідає професор Технічного Університету Мюнхена Крістіан Гроссе.

Доцентка Технічного університету Мюнхена Ольга Попович, яка є випускницею університету нафти і гази, розповідає, основна мета їхнього візиту – поділитися знаннями у галузі неруйнівного контролю з українськими студентами та спеціалістами.

«Якщо неможливо купити тут прилад, то чому ми не можемо його взяти з-за кордону і показати, як ним користуватися? В нас є студенти, які навчаються на другому, третьому чи четвертому курсах. Це студенти різних спеціальностей- метрологи, будівельні інженери. А також в нас є група експертів із Житомира, які вже довго займаються неруйнівними контролем. Вони вже мають досить хорошу базу, але сьогодні вони приїхали, щоб підвищити свою кваліфікацію»,– зазначає доцентка Технічного університету Мюнхена Ольга Попович.

За результатами семінару студентам, зацікавленим в отриманні додаткових знань у галузі неруйнівного контролю, сприятимуть в організації візиту до Технічного університет Мюнхена з метою стажування.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua