Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дональд Трамп оголосив, що вступає в боротьбу за президентське крісло. Відео

Новини

Колишній президент США Дональд Трамп оголосив про свою третю виборчу кампанію до Білого дому.

76-річний політик, який більш як рік натякав, що балотуватиметься у 2024 році, тепер чітко заявив, що висуває свою кандидатуру.

Трамп звинуватив адміністрацію Байдена у високій інфляції, загрозі війни та у відкритому кордоні на півдні. Трамп зазначив, що свого часу він та його прихильники витягли мільйони людей зі злиднів і побудували найбільшу економіку в історії світу. Він ще додав, що два роки тому Китай, Росія та Північна Корея були під контролем.

Про початок своєї кампанії Трамп оголосив за тиждень після проміжних виборів до Конгресу. За попередніми даними республіканці вже повернули собі контроль над нижньою палатою. Щодо сенату, то сили майже рівні. Але остаточно буде зрозуміло лише на початку грудня, коли відбудуться перевибори в одному зі штатів.

Нинішній президент-демократ Джо Байден уже оголосив, що балотуватиметься на другий термін. І навряд чи він матиме суперників у своїй партії. А ось Трампу, найімовірніше, протистоятиме кілька сильних конкурентів серед республіканців, зокрема губернатор Флориди Рон Десантіс.

Варто зазначити, що, якщо Трампа знову оберуть, то він стане другим президентом в історії США, який з інтервалом обіймав найвищу посаду. До нього таким був Гровер Клівленд.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua