Онлайн TV FM радіо FM пауза

До зими готові: франківські дорожники розповіли як готуються до негоди

Новини

Під час традиційної вівторкової інспекції міський голова ІФ Руслан Марцінків спільно із заступниками відвідали КП «Муніципальна дорожня компанія».

Директор комунального підприємства Віталій Бурко запевняє, до зими готові:

«У нас були певні запаси. Буквально за останній тиждень завезли ще 1200 тонн. І ще десь порядка 800 тонн мають довезти впродовж певного часу. Враховуючи попередні запаси, то буде запасів не менше, ніж раніше. Піскосоляну суміш взагалі цього року не закупляли, бо ще було з попередніх періодів. Автомобілів в нас є зараз 10 одиниць. Ще цього року нам партнери з Німеччини подарували 1 солерозкидач».

За комунальниками КП «Комфортний дім» та КП «Благоустрій», окрім доріг та тротуарів, зафіксовано майже 1000 міжбудинкових проїздів, які і розчищатимуть, і посипатимуть задля вільного та комфортного проїзду та переходу, розповідає директор КП «Благоустрій»:

«Запаси солі є, піщано-соляної суміші є. По всіх об’єктах, а ми утримуємо і сквери, і відпочинкові зони, дамби і міжбудинкові проїзди. Уже поставили ящики, наповнили піщано-сольовою сумішшю, оснащені інвентарем, тобто до зими ми готові».

Під час вівторкового інспектування очільник громади з перевіркою відвідав садочок №33 «Кристалик». Тут облаштували укриття, яке готове прийняти до 250-ти осіб одночасно, температура у приміщеннях у межах норми для діток.

«Є два укриття: одне в приміщенні музичної зали, а друге – приміщення групи. Облаштоване віконницями, а групове приміщення облаштоване піском і блоками. Опалення централізоване, дуже тепло, від 20-до 22 градусів. Дітям затишно, комфортно»

Попри пониження температури, традиційні вівторкові інспекції надалі працюватимуть, запевнив міський голова Руслан Марцінків. Головні питання на сьогодні: тепло та безпека в закладах освіти та медичних установах, а також життєдіяльність міста у зимовий період.

«Ми далі працюємо над укриттями. Ми зараз у дитячому садочку на Позитроні. А також дуже важлива є підготовка до зими. Є техніка, сіль, обладнання для того, щоби були проїзні дороги, проїзні двори міста. Ми є український тил, завдяки захисникам можемо сьогодні дати можливість діткам ходити в дитячі садочки, в школи. А також надати місту життя, щоби Франківськ працював. Тому надзвичайно важливий акцент зараз саме на цих речах: укриття в закладах освіти та підготовка та початок прибирання снігу в місті Івано-Франківську».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники і медики розповіли, як не стати жертвою негоди

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua