Онлайн TV FM радіо FM пауза

Найдовший рушник: у Калуші встановили рекорд України. Відео

Новини

Дню вишиванки виповнилось 15 років. З цієї нагоди у Калуші встановили рекорд України – найдовший рушник, виготовлений технікою фелтинг з використанням орнаментальної символіки різних етнографічних груп. До слова, це п’ятий рекорд України, встановлений у Калуші.

Ідея зі встановленням рекорду України у Калуському коледжі культури і мистецтв виникла ще минулого року. Розглядали декілька варіантів, але керівники Національного Реєстру рекордів затвердили ідею найдовшого рушника технікою фелтинг, оскільки подібних рекордів в Україні ще не встановлювали.

Обираючи техніку, за основу взяли українські орнаменти різних етнографічних груп України для того, щоб втілити їх у нетрадиційній для нашого регіону декоративній техніці. Довжина рушника 11 м 79 см, ширина – 1 м 2 см.

Рекорд зафіксував експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський, який вручив сертифікати, що засвідчують рекорд, в.о. директора коледжу Ярославу Яціву та співорганізатору рекорду – Калуській міській раді в особі голови Андрія Найди.

Це п’ятий рекорд України у Калуші. Перший був встановлений у 2011 році, коли 1600 учасників на бульварі Незалежності одночасно станцювали віденський вальс. У 2013 році був другий. Тоді 507 танцівниць запалили Калуш східним танцем. У 2018 році у Калуші відбулося встановлення солодкого рекорду – виготовлення кондитерами міста 152-кілограмового торта «Дзвін Калуша». У 2019 році на День Незалежності був встановлений «музичний» рекорд України з масового виконання на гітарі пісні «Loner» by Garry Moore.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua