Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську працює дискусійний клуб, який виховує майбутніх державотворців. Відео

398292628 914458026917121 5861493295414577856 n - В Івано-Франківську працює дискусійний клуб, який виховує майбутніх державотворців. Відео - rai.ua Новини

Чергове засідання клубу «Майбутні державотворці» відбулось у Центрі патріотичного виховання ім. Степана Бандери. У цьому закладі, зокрема у тематичному клубі, старшокласники громади мають можливість обговорювати різні кроки до змін у державі та місті.

За словами директорки Центру патріотичного виховання Наталії Гурик, до молодіжного клубу потрапити було не так вже й просто. Попередньо діти здавали міні іспити на знання історії України та мови.

«Це було важливо, щоби хоча б мінімальні знання діти мали, тому що в першу чергу наш центр має напрямок історико-патріотичний, тому всі наші вихованці вчать історію. Ми працюємо з молоддю, яка хоче щось змінити у своїй державі. Зараз в країні війна і ми розуміємо, що так, як раніше, вже не може бути. Ми хочемо, щоби діти планували своє майбутнє в цій державі, вчилися, працювали, одружувалися, створювали сім’ї як у нашому місті, так і в Україні. В цьому клубі діти розкривають свої найкращі сторони. Вони хочуть стати політиками, дипломатами, істориками. І ми їм в цьому допомагаємо.»

Одинадцятикласник Максим Кердяк у «Клубі майбутніх державотворців» не вперше. Каже, найбільше йому подобається дискутувати з однолітками або ж шукати кроки розв’язання питань у місті з гостями, які долучаються до дискусій. Хлопець мріє про кар’єру дипломата, а «Клуб майбутніх державотворців» – це хороший старт.

«Це прекрасна можливість заявити про себе. Ще до університету чи інститут отримати якісь навички, які тобі дуже пригодяться в житті. Мій майбутній напрямок – Міжнародні відносини, тому це прекрасне місце, щоби почати й надалі рухатися в цій сфері.»

Цього разу на дискусію запросили  міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Розмова видалась жвавою та корисною. Говорили про розвиток міста, позитиви, недоліки та перспективи.

Учасники Клубу, за словами міського голови, вже зараз формують своє лідерство у суспільстві.

«Такі зустрічі цікаві та добре, що такий дискусійний клуб є і добре, що тут в Центрі патріотичного виховання постійно відбуваються дискусії, постійно відбувається життя. Ми бачимо, тут такі молоді лідери, які вдосконалюються, хочуть працювати над собою і допомагати нашим захисникам. Тому вірю в те, що такі центри, які в нас в місті Івано-Франківську, допомагають знаходити себе молодим людям.»

Дискутуватимуть майбутні державотворці й надалі, щораз запрошуючи визначних людей Івано-Франківської громади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua