Онлайн TV FM радіо FM пауза

Для родин загиблих героїв організували поїздку до чоловічого монастиря

Новини

Для родин загиблих героїв організували паломницьку поїздку до Свято-Михайлівського чоловічого монастиря, що у селі Підмихайля. Поїздка відбулась у рамках соціального проєкту «Ми поряд», міської програми соціально-психологічної підтримки родин учасників АТО/ООС, внутрішньо переміщених осіб та сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на 2022-2024 роки. Проєкт реалізовують працівники Калуського міського центру соціальних служб.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

Паломників зустрів настоятель ієромонах Михаїл (Гринів). Вони довідались про історію монастиря, яка сягає ще XIV століття.

Під час екскурсії відвідали храм Благовіщення Пресвятої Богородиці на вершині гори, каплицю Святого Архистратига Михаїла, біля якої встановлений пам’ятний хрест з нагоди 2000-ліття Хрещення України-Русі, храм прп. Іова та Амфілохія Почаївських, де знаходяться частиці мощей святих та каплицю Великомученика Дмитрія Солунського, в якій є криниця із цілющою водою.

На завершення рідні полеглих героїв слухали спів монастирських дзвонів та частувалися пісною монастирською трапезою.

Зустрічі родин полеглих Героїв із психологами центру відбуваються кожної середи у консультативному пункті «Ветеранському просторі». Там надають допомогу ветеранам, демобілізованих за віком, станом здоров’я, а також для родин військовослужбовців.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua