Онлайн TV FM радіо FM пауза

Для чотирьох громад Прикарпаття передали спеціалізовані електромобілі. Відео

2 medychni elektromobili.mp4 snapshot 00.11.960 - Для чотирьох громад Прикарпаття передали спеціалізовані електромобілі. Відео - rai.ua Новини

«Зміцнення охорони здоров’я та збереження життя». 4 сучасних електромобілі передали для первинних закладів медичної допомоги Рожнятівської, Богородчанської, Долинської та  Верхнянської громад. Новий транспорт сприятиме мобільності та ефективності надання медичних послуг населенню первинною ланкою.

Очільниця Івано-Франківської області Світлана Онищук впевнена, підтримувати медичну сферу – надзвичайно важливо:

«Міністерство охорони передає такі автомобілі для того, щоб якісно та ефективно наші центри первинної медичної допомоги могли надавати весь спектр медичної допомоги населенню. Це є така суттєва підтримка, це мобільність наших медичних працівників, можливість вдома надавати медичну допомогу людям з інвалідністю. З фронту багато наших захисників повертаються і мають відповідні інвалідності, багато приїхало людей з інвалідністю. Також надавати медичну допомогу палітивним людям, перестарілим людям, хворим. Ці автомобілі мають таку можливість і здатність надавати краще, ефективніше, швидше, оперативніше нашим представникам медичної сфери медичну допомогу».

Директорка Богородчанського центру первинної медичної допомоги Лариса Курташ зазначає, багато пацієнтів потребують медичної допомоги саме вдома, тому таке авто буде для центру максимально корисним та ефективним:

«Є паліативні пацієнти до яких треба доїжджати частіше, ніж до звичайних. В нас є мобільна паліативна бригада, на даний час 73 пацієнта паліативних. А вони потребують, щоб до них приїхали. Тому машина нам буде дуже корисна».

Загалом для 20 областей придбано 75 електромобілів в межах спільного проєкту World Bank Ukraine «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua