Онлайн TV FM радіо FM пауза

Делегація з Литви відвідала аграріїв Коломийщини. Відео

Новини

Іноземні гості з Литви завітали до одного із найбільших агропідприємств Коломийщини. Вони мали нагоду оглянути потужності фірми, побувати на полях та в ангарах. 

Представник наукової організації Олег Білоус каже, що гості приїхали із благородною метою:

«Їхнє завдання- це допомога Україні у війні проти росії та налагодження контактів з українськими представниками для розвитку подальшої взаємовигідної співпраці».

Заступник міністра сільського господарства Литви Донатас Дудутіс зазначив, що вони приїхали на Прикарпаття не у відрядження. А, в першу чергу, як волонтери.

«Головна мета приїзду – доставка гуманітарної допомоги в Україну. Це група автомобілів, частина яких вже на фронті. Також, частина допомоги розподілена на громадянські потреби, а частина – на військовий вантаж»,- розповів Донатас Дудутіс, заступник міністра сільського господарства Литви.

Президент Асоціації атлантичного договору Литви Аудріус Скайстис зазначив, що Україна має перспективу вступу до НАТО. А от фермерське господарство, яке відвідала делегація вже зараз могло б конкурувати із європейськими агрофірмами.

«Дуже сильне фермерство тут. Я думаю, що в фермерів Європи є побоювання, що коли Україну приймуть в Європейський Союз, то буде велика конкуренція»,- зазначив Аудріус Скайстит, президент асоціації атлантичного договору Литви.

Гості з Литви побували на виробництві господарства, познайомилиля із технічним обладнанням, відвідали поля. А ще побували у новозбудованій родиною підприємців церкві для громади. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua