Онлайн TV FM радіо FM пауза

Citroën показав електрокар із картонним кузовом. Відео

Новини

Спрощений логотип, простота ззовні й мінімалізм усередині. Citroën показав електрокар Oli. Поки що це лише концепт. Але він демонструє намір французького бренду спрощувати автомобілі майбутнього.

Капот і дах концепт-кара виготовлено зі стільникового картону, посиленого склопластиком. Завдяки легшим деталям машина важить менш як тонну. Водночас розміри можна порівняти з мінікросовером. Довжина — 4,2 метра, ширина — 1,9, а висота — 1,65.

Ще одна данина економії — вертикальне лобове скло. Воно легше й дешевше у виробництві, ніж похилі стекла. Щоправда, аеродинаміка постраждає.

Двері теж полегшені. Вони не мають шумоізоляції, динаміків і товстого пучка проводів, бо електроніки в автомобілі — мінімум. Скло опускається вручну, а машину треба заводити архаїчним ключем. Панель приладів максимально проста. Аудіосистеми немає. Але є знімні блутус-колонки, до яких можна під’єднати смартфон.

Технічних даних про електромотор поки немає. Але відомо, що швидкість буде обмежена на рівні 110 кілометрів за годину. Розробники обіцяють, що запасу ходу вистачить на 400 км. Також вони кажуть, що машину легко ремонтувати, і вона прослужить щонайменше 50 років.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua