Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чиновники Греції починають економити світло й відчиняти вікна. Відео

Новини

Урядові установи Греції починають заощаджувати енергію. Так влада намагається впоратися з паливною кризою, яка загрожує Європі холодними батареями взимку й небувалими рахунками за електроенергію.

Ті урядові установи, які не економитимуть, можуть утратити державне фінансування. План економії почали обговорювати ще в червні. Згідно з ним, держслужбовці, виходячи з будівель, мусять вимикати кондиціонери, обігрівачі, комп’ютери та світло. Також якщо є змога, замість того щоб вмикати кондиціонери, радять відчиняти вікна або затінювати приміщення.

Урядовці сподіваються в короткостроковій перспективі зменшити споживання енергії на 10 %. Водночас із 2020 до 21 року споживання енергії в державних будівлях зросло на 20 %. Утім, держустанови Греції не поспішають економити. Так, приблизно з 2500 органів запроваджувати ці заходи почало лише трохи більше ніж 220.

Торік на 212 тисяч державних об’єктів припадало коло 11 % загального обсягу енергоспоживання Греції. Цього року очікують, що цей рівень буде таким самим. Водночас вартість енергії перевищить мільярд євро. Зазначимо, що торік уряд витратив понад вісім мільярдів євро на субсидії домогосподарствам і підприємствам, щоб пом’якшити наслідки енергетичної кризи.

Греція спалює понад третину свого газу для вироблення електроенергії. У першій половині цього року, як порівняти з аналогічним торішнім періодом, вона зменшила свою залежність від постачання трубопроводами з Росії на 11 %.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua