Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому ОВК № 87 у Надвірній оточили спецпризначенці: СБУ дала відповідь

Новини

Служба безпеки України у межах своїх повноважень вживає усiх необхiдних заходiв для недопущення спроб дестабiлiзацiї обстановки, порушення громадського спокою та вчинення правопорушень в ходi промiжних виборiв до Верховної Ради України.

Про це пише РАІ з посиланням на пресслужбу СБУ в Івано-Франківській області.

Впродовж останньої доби до правоохоронних органiв надiйшло 4 повiдомлення про замiнування та 3 повiдомлення про захоплення заручникiв на об’єктах 87 ОВО. Усi цi повiдомлення були перевiренi та виявилися неправдивими.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу життю і безпеці громадян буде відкрито кримінальне провадження. Такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87 ОВО. У зв’язку з цим, СБУ прийнято рішення разом з органами Національної поліції забезпечувати охорону на 87 ОВО.

Як повідомляло видання РАІ, у неділю, 28 березня, в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область) відбувалися проміжні вибори народних депутатів України. За мандат народного депутата змагалися 32 кандидати.

ОВК №87 відправила 14 дільничних виборчих комісій на перерахунок голосів з голосування на довиборах до Верховної Ради. А вночі було повідомлення про замінування ОВК, яке виявилося неправдивим.

Водночас кандидат у народні депутати по виборчому округу №87 (Івано-Франківська область) від партії “ВО “Свобода” Руслан Кошулинський вимагає визнати результати виборів недійсними та оголосити перевибори, зважаючи на численні порушення під час підрахунку голосів.

Підрахунок голосів на довиборах до Верховної Ради на окрузі №87 в Івано-Франківській області призупинено. Пресслужба “Слуги народу” заявила, що нардепи партії поїхали на місце розбиратися в ситуації.

Додамо, на довиборах в 87-му окрузі в Івано-Франківській області політсили “Слуга народу” і “За майбутнє” кожна заявили про перемогу своїх кандидатів – Василя Вірастюка та Олександра Шевченка. За офіційними даними, наразі лідирує Вірастюк, Кошулинський на другому місці, а Шевченко – на третьому. 

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
rai.ua