Онлайн TV FM радіо FM пауза

Бурштинський Палац культури “Прометей” змінює свій юридичний статус. Відео

Новини

За 50 років своєї творчої діяльності Бурштинський Палац культури «Прометей» змінює свій юридичний статус.  Бурштинська ТЕС, яка досі була власником палацу, передає споруду на баланс громади за умови виконання ремонтних та інших зобов’язань. Їх чимало.

Рівно 50 років тому у Бурштині розпочав свою роботу ПК “Прометей” як об’єкт дозвілля бурштинських енергетиків. Зараз, через пів століття Бурштинська територіальна громада готова прийняти споруду, але за певних умов.

Переговори щодо передачі “Прометея” на баланс міста розпочалися ще рік тому.

“Така потреба, на мою думку, я можу сказати, що викликана тим, що все ж таки культурні об’єкти міста вони повинні бути в громаді, в управлінні громадою, для того, щоб громада могла ними розпоряджатися, так як власне їй потрібно залучати відповідне фінансування там з державного бюджету, обласного, районного”, – повідомив Володимир Пенянський, керівник департаменту сервісів.

З 2018 року БуТЕС було виділено близько 30 мільйонів гривень на поточні ремонти та благоустрій закладу культури, 8 з них освоюються зараз для ремонту даху та впорядкування третього поверху. Погоджені міською радою ремонтні роботи на стадії завершення.

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua