Онлайн TV FM радіо FM пауза

Будівництво багатоквартирного будинку у Галичі: коли депутати приймуть рішення

Новини

Депутати Галицької міської ради вже вп’яте не підтримують рішення внести питання про початок бідівництва по вулиці Осьмомисла до порядку денного на сесії. Вкотре місцевому забудівнику не дозволяють розпочати будівництво.  

Дмитро Горчак придбав ділянку землі, на якій планував побудувати багатоквартирний будинок, проте місцеві депутати не підтримують таку ініціативу. Одною з них є секретарка Галицької міської ради, Віра Костишин. На кожній сесії вона утримувалася або ж голосувала проти. Обгрунтовану думку ми, на, дізнатися не змогли, оскільки посадовиця заблокувала наш номер телефону. Зателефонувавши з іншого номеру телефону слухавку ніхто так і не підняв.

Дане питання не підтримувала й депутатка Галицької міської ради Наталія Філімон. Вона стверджує, що це комунальна власність. Начальниця юридичного відділу міської ради Олена Гречух, запевняє, що на законодавчому рівні немає жодних підстав заперечувати даний проєкт.

“Значить органами місцевого самоврядування, коли є заява, повинно бути прийняте рішення. Якщо навіть немає потрібної кількості голосів для прийняття рішення, то відмова має бути законною і обгрунтованою. Людина, яка не згідна з органами місцевого самоврядування, може звернутися до суду і оскаржити. Суд в свою чергу, якщо побачить порушення, зобов’язаний вчинити конкретні дії. Законних підстав для відмови у неприйнятті даного рішення немає.”

В свою чергу міський голова, Олег Кантор наголосив, що будь-яке будівництво – це можливість для розвитку та процвітання Галича. Із забудівником Дмитром Горчаком згідні і місцеві мешканці, адже на громадському слуханні проголосували одноголосно – за.

Забудівник не розуміє, чому місцева влада не погоджує бідівництво на його приватній землі при наявності необхідних дозвільних документів. Консенсусу знову не досягнуто. Розгляд питання про будівництво вкотре перенесли на наступну сесію, яка відбудеться 28 вересня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua