Онлайн TV FM радіо FM пауза

Британський принц Вільям святкує 40-річчя. Відео

Новини

Вільям Артур Філіп Луї народився 1982 року. Він був першою дитиною спадкоємця британського престолу принца Чарльза й принцеси Діани.

Королівське становище Вільяма й зовнішність кінозірки незабаром привернули до нього пильну увагу ЗМІ. Але ставлення Вільяма до папараці значно погіршилося під час розпаду шлюбу його батьків.

У віці 13 років Вільям став першим майбутнім монархом, який вступив до коледжу Ітон — приватної школи, що біля Лондона, у якій навчалися 19 британських прем’єр-міністрів. А 31 серпня 1997 року він дізнався, що його мати Діана загинула в автокатастрофі в Парижі.

Світ знову спостерігав за Вільямом під час його залицянь до Кейт Міддлтон в Університеті Сент-Ендрюса в Шотландії. Підсумком стало грандіозне весілля у Вестмінстерському абатстві.

Він знову з’явився перед камерами, коли закінчив Королівську військову академію в Сандгерсті та вступив на службу до армії, флоту й Королівських військово-повітряних сил.

А ще, до того як п’ять років тому Вільям почав виконувати обов’язки члена монаршої сім’ї, він став пілотом цивільної санітарної авіації.

Минуло багато років, а Вільям та його сім’я, як і раніше, у центрі уваги. І на нього покладають дедалі більше відповідальності. Через похилий вік і проблеми зі здоров’ям, 96-річна королева поступово передає обов’язки своєму синові та спадкоємцю принцу Чарльзу.

Це, своєю чергою, відводить Вільяму ще важливішу роль.

Експерти кажуть, що герцог прагне залишатися актуальним для молоді та зміцнювати свою роль у британському суспільстві.

Ще більше відповідальності лягло на плечі Вільяма, коли його брат Гаррі поїхав із Меган Маркл до США й перестав виконувати обов’язки члена монаршої родини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua